Femei: Cum se aplica pentru un loc de muncă?

Care sunt ocupații tipice feminine?

Nu există o delimitare precisă sau granita între locurile de muncă pentru sexul masculin și cel feminin. În practică, diferența lor se reduce la faptul ca sunt locuri de muncă în care o majoritate de bărbați sau o majoritate de femei lucrează. Din acest punct de vedere locurile de muncă tipic feminine sunt menajera, femeie de casa, servitoare, îngrijitoare, asistenta medicala, asistenta de magazin, chelneriță, casier, profesor, secretara, recepționera, funcționar administrativ sau operator logistic. Acestea au salariile relativ scăzute, iar functiile oferă puține posibilități de creștere pe parcurs. In contrast, există si cateva ocupații și functii în care femeile cu studii superioare exceleaza și sunt bine plătite: avocat, judecător, relatii publice,  marketing, comunicare și experți media.

Fa Verificarea Salariului pentru o serie de ocupații și compară rezultatele indicațiilor salariale.

Care sunt sectoarele tipice de sex feminin?

La fel ca și în cazul locurilor de muncă, nu este atât de ușor să se definească exact sectoarele pentru bărbați și / sau femei. Cu toate acestea, femeile predomină numeric forța de muncă în curățenie, (sănătate) ingrijire, hoteluri si catering, retail, educație primară și în funcțiile de secretariat și administrative din sectoare și industrii.

Fa Verificarea Salariului pentru o serie de ocupații și compară rezultatele indicațiilor salariale.

Există diferențe salariale între sectoarele pentru sex masculin și cel feminin?

Deoarece în sectoarele dominate de sex masculin, numărul bărbaților depășeste numărul de femei angajate acolo, nivelurile medii de salarizare în sectorul de sex masculin sunt mai mari decât cele din  ramurile de industrie și meserii dominate de femei.

Fa Verificarea Salariului pentru o serie de ocupații și compară rezultatele indicațiilor salariale.

Platesc multinationalele mai bine?

Multinaționale sunt aproape totdeauna societăți pe acțiuni, și sunt mare. Pentru sunt mari, plătesc mai bine. Pe cealaltă parte a monedei vedem că cer de multe ori angajatiilor sa aiba ore de lucru mai multe; acestea sunt ore suplimentare, care nu sunt compensate. O parte din veniturile pe care le oferă pot consta din acțiuni anuale de profit și / sau bonusuri, eventual plătite în acțiuni din societate.

Există diferențe salariale între sectoarele publice și cele private?

În general diferențele salariale din sectorul public tind să fie mai mici decât în ​​sectorul privat. Cele mai slab cotate locuri de muncă din sectorul public, de obicei, sunt plătite ceva mai bine, in timp ce locurile de muncă de top sunt platite ceva mai puțin în comparație cu sectorul privat.

Sunt sectoarele pentru sexul feminin favorabile părinților care lucrează?

Sectoarele  dominate de sexul feminin ofera, de regulă, mai multe locuri de muncă cu jumătate de normă sau sarcini mai simple. În plus, ele frecvent oferă (mai multe) ore de lucru flexibile.

De ce un contract fix este de preferat?

Un contract fix, de obicei, plătește mai bine decât un contract temporar sau flexibil. Desigur, alegerea nu este întotdeauna la indemana, dar ocuparea functiei este mai sigura cu un contract fix.

Ce este minimul necesar pentru un contract adecvat?

Un contract mentioneaza mereu numele și adresele părților, datele incheierii, începerea și expirarea contractului (de exemplu, perioada), salariul sau plata, orele de lucru, tipul muncii, timpul de proba și perioada de preaviz. Contractele trebuie să fie semnate pentru a fi legitime.

Cum să apreciati condițiile de lucru secundare?

Alături de salariul (brut) și programul de lucru, un contract de muncă, de obicei indica condițiile de muncă secundare. De multe ori acestea nu sunt evaluate în bani, dar valoreaza bani. Luați, de exemplu, rambursarea cheltuielilor legate de munca, masina de serviciu sau telefonul gratuit, accesul la formare la locul de muncă, concediul suplimentar peste minimul legal, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasa, etc.

Ce se mentioneaza intr-un CV?

  • Numele dumneavoastră personal și adresa
  • Ultima actualizare a CV-ului
  • Educația si formarea dumneavoastra, nu doar in legatura cu postul
  • Activități sociale ce arata angajamentul dvs., inclusiv activitatea de voluntariat și stagiaturi
  • Competențele lingvistice, active și pasive (abilitatea de a citi si intelege)
  • Abilități de operare calculator
  • Abilitate de a foloi social media

Pentru mai multe despre CV , vezi Monster.com

Ce face buna o scrisoare de intentie?

O scrisoare de intentie însoțește CV-ul. Ar trebui să fie concisa și scurta. Se referă la cauza imediată a aplicatiei, de exemplu publicitatea, sau informatia orala , etc. Aceasta oferă o motivație personală la obiect, făcând clar că ați înțeles ce funcție, loc de muncă sau post implică în esență. Destinatarul trebuie să vada în mod clar că te-ai pus în locul lor, și ai înțeles nevoile și / sau cererile lor. Scrisoarea ar trebui să fie conforma cu standardul / formatul normal, să fie datata și semnata, chiar și atunci când este un e-mail (ceea este destul de normal în aceste zile).

Mai multe despre scrisoarea de aplicare, verificați Monster.com

Contează aspectul?

Aspectul îngrijit, curat și prezentabil, cu siguranță, contează si este un lucru istet de facut, mai ales pentru un interviu de angajare.

Nu fi timid. Consulta-ti prietenii și familia în prealabil, pentru a vedea dacă sunteți prezentabil corespunzător.

De ce sa negociezi salariul?

Toata lumea este libera să negocieze. Negocierea salariului cuiva este un lucru inteligent de facut. Fii pregatit. Vorbeste cu prietenii și familia, colegii, fa o cautare on-line. Verifica salariile pe acest site. Încearca să găsesti și să citesti CBA-ul dacă există unul. Fa o lista de dorinte: ce este esential pentru tine, ce vine pe locul al doilea. Negociere este a da și a lua ( s-ar putea sa nu iti doresti sa lucrezi în zilele de sâmbătă, dar ai putea sa faci asta, dacă se plătește mai mult). Repeta înainte de a intra o negociere reală.

Fii conștient de faptul că rezultatul este cel care contează. O întâlnire prietenoasa si frumoasa, cu un final deschis, cu nimic pus pe hârtie, nu are relevanta.

Ideea că femeile nu ar trebui să negocieze este absolut depășită. În multe țări, în multe companii mari femeile funcționează deja functii superioare. Puteți paria că au învățat cum să negocieze pe parcursul cresterii in rang.

Evaluarea performanței muncii și diferențele de salarizare

In companiile mai complexe si mai mari sunt derulate sesiuni anuale de evaluare a performanței  locurilor de muncă . Aceste discuții ar trebui să fie luate în serios, pentru ca venitul și perspectivele de carieră viitoare depind de ele. Verificați Contractul Colectiv și / sau normele și reglementările interne în prealabil. Acestea sunt momente ideale pentru a-ti îmbunătăți poziția și șansele. Aceasta înseamnă: să fii pregătit, să faci o listă de dorințe: salariu mai mare, concediu mai lung, mai multa formare?

Fii conștient de faptul că fiecare mic pas înainte în timpul acestor discuții este o treapta în carieră, și aduna-le intr-o suma cumulativa în următorii ani .

De ce sa negociezi plata pentru o slujbă minora?

Un loc de muncă minor, nu este neapărat lipsit de importanță, pentru că este minor. La pregătirea negocierilor verifica dacă există șansa de a face locul de muncă să crească mai mare. Foloseste-l ca o piatră de temelie, pentru a vedea dacă acesta oferă oportunități de formare, de participare la un sistem de pensii, de ore suplimentare ca aduc venit în plus, de compensare a cheltuielilor legate de muncă, de intrare într-un sistem de îngrijire a copilului si alte lucruri de genul asta.

loading...
Loading...